Poëzie

Bij Uitgeverij De Muze houden we van poëzie. Sinds 2013 bieden we (Leidse) dichters en kunstenaars een podium. Dichters kijken op een bijzondere manier naar de wereld en geven lezers een frisse blik op de werkelijkheid. Een gedicht is een soort gecondenseerde werkelijkheid; de dichter schaaft net zo lang aan de tekst tot hij met een minimum aan woorden een maximum aan indrukken kan weergeven. Door het weglaten van alles wat overbodig is, kan de lezer zijn eigen werkelijkheid toevoegen. Ook beeldend kunstenaars kijken ‘anders’, vandaar dat wij graag dichtbundels met illustraties uitgeven.

Geïllustreerde poëziebundels

In de bundel “Biotopia” geeft voormalig stadsdichter van Leiden Jaap Montagne zijn visie op de stad waar hij al zijn hele leven woont en werkt. Hij bedicht markante plekken, bijzondere mensen en ook alle plaatsen waar hij in de stad heeft gewoond. Voor de uitgave werkten we samen met Jaaps jeugdvriend de beeldend kunstenaar Hans de Bruin. In “Zinnen op een schoonheid” bezingt dichter Han Ruijgrok de liefde en het leven. De bundel werd prachtig geïllustreerd door kunstenares Barbara van Druten. “Onze kinderen zijn te koop” is een set van 21 Luikjes, drieluikjes wel te verstaan, plaatje-gedicht-plaatje, die zich laten vouwen tot een kaart. Gedichten van Niels Terhalle, illustraties van Anne Tjallingii. In het najaar van 2017 verschijnt Voor de zwijnen een bundel van Gijs ter Haar en beeldend kunstenaar Peter Zuur. In januari 2018 volgt dan een bundel van de Leidse dichter Martin Aart de Jong en beeldend kunstenaar Gijs Donker, met de titel Man over boord. Originelen van de illustraties zijn ook te koop.

Bent u zelf dichter en wilt u graag uw werk publiceren of op een andere manier een groter publiek aanspreken? Neem dan contact op met Uitgeverij De Muze. Ook kunstenaars, tekenaars, auteurs, architecten en fotograferen kunnen altijd contact met ons opnemen. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u.