Kunsttijdschrift

In 2017 viert Uitgeverij De Muze 100 jaar De Stijl met het magazine De Stijl & De Muze.

Kunstbeweging De Stijl

De Stijl is de Nederlandse kunstbeweging waar onder andere Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Theo van Doesburg lid van waren. De kunstbeweging is vernoemd naar het Leidse tijdschrift wat in 1917 is opgericht door Theo van Doesburg. In 8 kunst tijdschriften gaan verschillende kunstenaars en historici in De Stijl & De Muze op zoek naar de invloed van deze revolutionaire beweging op de hedendaagse kunst en cultuur. In elk nummer vindt u een cartoon van kunstenaar Barthel Brussee en een gedicht van de voormalige stadsdichter Jaap Montagne.

Het Stijlisme

In het eerste deel van De Stijl & De Muze komt Het Stijlisme aan bod.  Het gebruik van ontwerpen van de kunstenaars van De Stijl op allerhande gebruiksproducten zoals notitieblokken en beschuitbussen wordt beschreven door liefhebber en verzamelaar Albert Roskam. Kunst als decoratie was voor de leden van De Stijl een gruwel.

Bestellen

U kunt het art magazine van De Stijl & De Muze bestellen via onze website. Losse nummers kosten € 10,00 per stuk. U kunt ook een abonnement nemen voor € 65,00. De verzendkosten voor 8 nummers bedragen € 11,68.