Kunst tijdschriften

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”]

Kunst tijdschriften

Uitgeverij De Muze is onder andere uitgever van verschillende kunst tijdschriften. In 2017 wordt 100 jaar De Stijl gevierd met De Stijl & De Muze.

Kunstbeweging De Stijl

De Stijl is de Nederlandse kunstbeweging waar onder andere Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Theo van Doesburg lid van waren. De kunstbeweging is vernoemd naar het Leidse tijdschrift wat in 1917 is opgericht door Theo van Doesburg. In 8 kunst tijdschriften gaan verschillende kunstenaars en historici in De Stijl & De Muze op zoek naar de invloed van deze revolutionaire beweging op de hedendaagse kunst en cultuur. In elk nummer vindt u een cartoon van kunstenaar Barthel Brussee en een gedicht van de voormalige stadsdichter Jaap Montagne.

Het Stijlisme

In het eerste deel van De Stijl & De Muze komt Het Stijlisme aan bod.  Het gebruik van ontwerpen van de kunstenaars van De Stijl op allerhande gebruiksproducten zoals notitieblokken en beschuitbussen wordt beschreven door liefhebber en verzamelaar Albert Roskam. Kunst als decoratie was voor de leden van De Stijl een gruwel.

Bestellen

U kunt de kunst tijdschriften van De Stijl & De Muze bestellen via onze website. Losse nummers kosten € 10,00 per stuk. U kunt ook een abonnement nemen voor € 65,00. De verzendkosten voor 8 nummers bedragen € 11,68.

Uitgeverij De Muze

Uitgeverij De Muze is een uitgeverij voor de kunst- en cultuursector. We geven kunstenaars een podium om een groter publiek te bereiken. Vanuit onze achtergrond in de wereld van de kunst, cultuur en uitgeverij kennen we de weg om ons publiek te bereiken. Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen wij snel beslissen of een projecten kan worden uitgevoerd.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”35″][/vc_column][/vc_row]